14.august kl 19:00 Arktisk salmekonsert/Arctic Hymn Concert i Borgund kyrkje


Borgund kyrkje ønsker velkommen til arktisk salmekonsert.

Sunniva Håkestad Eliassen, mezzosopran
Ivar Jarle Eliassen, orgel

 

Billetter kr. 200,- (Vipps eller kontant)
Studenter og barn gratis.

Et konsertkonsept som, med utgangspunkt i den nordnorske salme- og sangskatten, forteller en historie om et helt liv i et nord-norsk kystmiljø, med både gleder og sorger, -på liv og død. Ved hjelp av salmer, viser, vuggesang og brudemarsj med opphav fra cirkumpolare strøk og enkel regi og scenografi, utfoldes alt dette innenfor rammen av en dag, -fra morgen til kveld.
Programmet er utviklet av utøverne over tid og er i stadig endring og spiller på de kjente parallellitetene mellom dagens tider og livets epoker. Konserten kaller tidvis på tårene, men også på smilet.
Her framføres salmer på norsk og samisk. Med tekster av f. eks. Petter Dass og Elias Blix til våre dagers salmer av f. eks. Kari Bremnes, Ola Bremnes, Helge Stangnes og Trond Hellemo, -gjerne til nord-norske folketoner og melodier av f. eks. Bjørn Andor Drage, Ola Bremnes og Ivar J. Eliassen.
Orgelet akkompagnerer sangen på rytmisk og klanglig variert vis. Sunnivas stemme, register og dynamikk, balanser orgelet, fra det enkle og lavmælte til det storslagne uttrykket med stort orgelbrus.

Konserten er støttet av Norsk komponistforening, Norsk Kulturråd, Stiftelsen Kjell Holm og Ålesund Kyrkjelege fellesråd.

 

Tilbake